Ședință de instruire a asistenților parentali din cadrul DGPDC cu tema: „Intervenția relațională bazată pe încredere, neuroplasticitatea creierului și importanța atașamentului”
Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului informează că la data de 16.12.2021, în incinta Centrului regional „Renașterea”, s-a petrecut o ședință de instruire a asistenților parentali din cadrul DGPDC cu tema: „Intervenția relațională bazată pe încredere, neuroplasticitatea creierului și importanța atașamentului”.
Activitatea a inițiat cu cuvântul de salut al șefului DGPDC, Sergiu Oceretnîi, ulterior consultantul clinic, practician TBRI și reprezentant OGI în SUA, Leonie Webster a prezentat subiectele care vor fi discutate în cadrul instruirii.
Asistenții parentali au fost familiarizați cu aspecte privind domeniul TBRI (Intervenția relațională bazată pe relația de încredere). De asemenea, ei au avut ocazia să învețe tehnici și instrumente noi în activitatea de lucru cu copii cu trauma de abandon.
TBRI este o intervenție bazată pe atașament, informată pe traume, care este concepută pentru a satisface nevoile complexe ale copiilor vulnerabili. TBRI folosește principiile de abilitare pentru a răspunde nevoilor fizice, principiile de conectare pentru nevoile de atașament și principiile de corectare pentru dezarmarea comportamentelor bazate pe frică. În timp ce intervenția se bazează pe ani de atașament, procesare senzorială și cercetare în neuroștiințe, bătăile inimii TBRI este conexiunea.
Instruirea a fost organizată de Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului, în parteneriat cu A.O. OGI (Open Gate International).
La finele activității, participanții au primit certificate de instruire înmânate de șeful DGPDC, Sergiu Oceretnîi.